vineri, 6 mai 2011

Sambata - relaxare la Tabachka

Sambata trecuta a fost zi de relaxare intr-o saptamana de recuperare. Am observat ca cea mai buna recuperare activa este o plimbare usoara cu bicicleta. Nu-i de mirare ca invitatia Andrei de a merge la catarat in Bulgaria la mine in cap a rezonat ca "hai la o plimbare usoara cu MTB-urile pe dealuri". Nu am nimic cu cataratul, dar nu e sportul meu, si refuz sa incerc pentru simplul motiv ca s-ar putea sa-mi placa. Stiu, pare stupid. Dar la cat timp & bani imi mananca alergatul, inotul si bicicleta, chiar nu mai e loc de altceva.
Asa ca am suit MTB-urile in masina si am apucat-o spre Tabachka, o mica localitate la vreo 30 de km de Ruse, in directia Basarabovo-Ivanovo.

Ideea a fost sa petrecem o zi in plimbare pe dealuri si exact asa s-a si intamplat, localitatea fiind situata intr-un canion destul de spectaculos.

Pe scurt:

(un drum imbietor)

 (ne intoarcem aici sa ne cataram dup'aia da?.. yeah right...)


 (cam inghesuita potecuta asta)


(pe aici imi place mai mult)



 (de-ar fi tot drumul asa...)

 (dar tre sa si impingem putintel la deal.. no pain, no gain!)


 (curios cum a rasarit canionul asta in mijlocul campiei)


 (cataratorii au ramas pe zidul care se vede in spate)




(lasa testoasa aia ca e periculoasa, nu ai vazut pe Discovery ce tare musca?)


 (pana sa iesim in acest drumeag minunat, am trecut prin mai multe runde de maracinis, lanuri si rape, unde am fost mai mult preocupati de cum traversam decat cu facutul pozelor)


(spre localitatea Cherven, tinta noastra)

(dar panta asta trebuie sa o si urcam inapoi?... da, carpe diem, ca pe urma ...)

(sus pe zid se vad ruinele unui castel medieval)

(trebuie sa urcam ceva pana la castel)

(ce era o data)

(si ce a ramas)




(sa ne rasplatim efortul cu niste bunatati locale)

(intoarcerea in Tabachka, de data asta ca oamenii normali, pe drum)

(ah, ce viata!)

(climbing time!)

(primul obstacol)

(al doilea obstacol)

(tot al doilea obstacol :) )

(schimbat impresii pe final)

La intoarcere, chiar cand comentam ca ce bine ne-am simtit si ce noroc am avut de vreme buna, pe la Adunatii-Copaceni cade toba la Cielo, un zgomot infernal (de masina super-tunata, n-am inteles niciodata de ce unii dau mii de euro sa produca zgomotul asta la BMW-urile lor). Degeaba mai apas pe acceleratie ca nu mai vrea. Ma uit sub masina, si vad o teava cazuta. Ca un mester adevarat scot telefonul, google tractari, bingo, vine intr-o ora sa ne ia platforma.
Dupa o zgaltaiala buna (eu am ramas in masina pe platforma ca nu era loc in cabina pt toti) am ajuns la service unde am abandonat masina pana luni, am scos biclele si am mai dat o pedalare scurta pana acasa.

2 comentarii:

  1. Foarte faina tura de bicla.
    Nu ai spus daca te-ai catarat si tu, macar un pic acolo ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Thx Gabi!
    Din cate am auzit cataratul e un sport care da dependenta destul de repede. Dupa cum am spus, nu vreau sa ma expun la noi "dependente", asa ca prefer sa nu incerc. In plus, am suficienta adrenalina in viata mea cu iesirile de bicla prin Pipera, ce-mi mai trebuie si asta :)

    RăspundețiȘtergere